Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Projekt miniTrnava sa po pandemickej pauze opäť vráti na zimný štadión

Na archívnej snímke z 26. júla 2019 deti sa hlásia do MiniTelevízie počas 3. ročníka denného detského tábora MiniTrnava - Mesto detí na Zimnom štadióne v Trnave. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

mesto vymýšľa len základný koncept hry, všetko ostatné je na deťoch.

Trnava 28. apríla (TASR) - Mesto detí, projekt, ktorý sa začal v lete 2017 a má za sebou tri ročníky, sa po vynútenej prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu toto leto opäť vráti do Trnavy. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

Od 6. do 22. júla sa mestský zimný štadión premení na minimesto, v ktorom deti nájdu všetko, čo treba na prázdninovú zábavu. Projekt funguje bezplatne v pracovných dňoch medzi 8.00 a 15.00 h. Je určený deťom vo veku od ôsmich do 15 rokov. Netreba sa prihlasovať vopred, stačí prísť
Na archívnej snímke z 26. júla 2019 deti sa učia na univerzite počas 3. ročníka denného detského tábora MiniTrnava - Mesto detí na Zimnom štadióne v Trnave.
Foto: TASR - Lukáš Grinaj

"Veľmi sa tešíme, že sa s 'miniTrnavčanmi' konečne uvidíme a môžeme im opäť zabezpečiť kvalitný a hodnotný prázdninový program. Na každý ročník miniTrnavy sme doteraz mali skvelé ohlasy a aj tento rok návštevníkov čaká množstvo pestrých aktivít a povolaní, ktoré si budú môcť vyskúšať," uviedla koordinátorka projektu Katarína Haršányiová z odboru školstva, mládeže a športu Mestského úradu v Trnave.

Ako doplnila, mesto vymýšľa len základný koncept hry, všetko ostatné je na deťoch. "V miniTrnave si môžu vytvoriť mesto podľa svojich predstáv a užiť si ho so všetkou slobodou a zároveň zodpovednosťou," doplnila koordinátorka projektu.