Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

PSA TT-inline a Bercajgli: Bicyklistom a korčuliarom budú patriť ulice

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Podujatie odštartuje primátor mesta Trnava Peter Bročka.

Trnava 25. júna (TASR) - Aj tento rok sa na začiatku leta stane Trnava na jeden večer mestom korčuliarov a cyklistov. Priaznivci oboch aktivít sa stretnú na podujatiach PSA TT-inline a Bercajgel, v rámci ktorých budú môcť prejsť trnavskými ulicami bez ohrozenia dopravou. V sobotu 27. júna o 18. hodine vyjdú z parkoviska Relax na Rybníkovej ulici a absolvujú spolu 12 kilometrov dlhú trasu.

Podujatie odštartuje primátor mesta Trnava Peter Bročka. Trasa povedie cez Rybníkovú, Hlbokú, Sladovnícku a Tamaškovičovu ulicu, na kruhovom objazde bude pokračovať smerom na Zelenečskú, odtiaľ prejdú ulicou generála Goliána na Nerudovu, Bratislavskú, Stromovú, Staničnú, ktorou sa dostanú do Staničného parku a následne cez ulice Bedřicha Smetanu, Lomonosovovu, Gejzu Dusíka, Jána Bottu, Študentskú, Hospodársku späť na Rybníkovú na parkovisko Relax. TASR o tom informoval hovorca PSA Peugeot Citroën Slovakia Peter Švec.

Ešte pred začiatkom PSA TT-inline si jeho účastníci budú môcť od 17.hodine na štarte pozrieť historické bicykle zo súťaže Peugeot Tour de France 1919 zo súkromnej zbierky zamestnanca automobilky Borisa Majerova. Užitočné rady pri jazde na korčuliach poskytnú organizátori v škole inline o 18.hodine.

Podujatie PSA TT-inline organizuje trnavská automobilka v spolupráci so Zdravým mestom Trnava a Bratislava Inline už piatykrát. Po štvrtý raz bude jeho súčasťou aj obľúbená akcia trnavských cyklistov Bercajgel. Posledné dva roky sa na jazde mestom zúčastnilo vždy vyše 500 aktívnych účastníkov.