Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Rozárium v Dolnej Krupe otvorí svoje brány pre verejnosť 5. júna

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Tradícia pestovania ruží v Dolnej Krupej trvá už 25 rokov.

Dolná Krupá 3. júna (TASR) – Rozárium v Dolnej Krupej v okrese Trnava si pre svojich návštevníkov pripravilo slávnostné podujatie, v rámci ktorého sprístupní svoje priestory pre verejnosť. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism Alexander Prostinák.

Podujatie sa uskutoční v sobotu (5. 6.). "Rozárium v areáli Medolandie počas slávnostného dňa otvára svoje brány o 10.00 h a o 14.00 h je na programe hudobné vystúpenie. Samotné otvorenie ružiarskej sezóny prebehne o 15.00 h. Pri tejto príležitosti bude vysadená špeciálna ruža Kalbus Rose," uviedol Prostinák.

Tradícia pestovania ruží v Dolnej Krupej trvá už 25 rokov. "Sme radi, že môžeme otvoriť ružiarsku sezónu v Rozáriu M. H. Chotekovej. Počas otváracieho dňa sa návštevníci môžu dozvedieť zaujímavé informácie o ružiarstve a užiť si s rodinou či priateľmi príjemný deň v našom areáli," doplnila riaditeľka firmy Apimed Mária Kudláčová.

Po slávnostnom otvorení bude nasledovať prezentácia ružiarstva, ktorá v Dolnej Krupej funguje od roku 1996. Počas celého dňa budú organizované prehliadky ružovej záhrady s výkladom a prebiehať bude taktiež ochutnávka medovín. Deň organizátori zakončia hudbou v ružovej záhrade.