Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trnavský kraj

Rozárium v Dolnej Krupej otvorilo svoje brány pre verejnosť

Snímka z podujatia Slávnosť ruží v areáli kaštieľa v Dolnej Krupej v sobotu 5. júna 2021. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Pri tejto príležitosti bola vysadená špeciálna ruža Kalbus Rose.

Dolná Krupá 5. júna (TASR) – Rozárium v Dolnej Krupej v okrese Trnava si pre návštevníkov pripravilo slávnostné podujatie, v rámci ktorého sprístupnilo svoje priestory pre verejnosť. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism Alexander Prostinák.

Tradícia pestovania ruží v Dolnej Krupej trvá už 25 rokov. "Sme radi, že sme mohli otvoriť ružiarsku sezónu v Rozáriu M. H. Chotekovej. Počas otváracieho dňa sa návštevníci dozvedeli zaujímavé informácie o ružiarstve a užili si s rodinou či priateľmi príjemný deň v našom areáli," uviedla riaditeľka firmy Apimed Mária Kudláčová.



Slávnostné otvorenie sa uskutočnilo v popoludňajších hodinách. Pri tejto príležitosti bola vysadená špeciálna ruža Kalbus Rose. "Návštevníci mohli využiť čas individuálnou prechádzkou v historickom parku plnom ružových záhonov, nachádzajúcom sa pri kaštieli. Súčasťou podujatia bola aj komentovaná prehliadka, módna prehliadka Anastázie Huštákovej, koncert Vlasty Mudríkovej a večerné čítanie," doplnila Natália Kostrošová z OOCR Trnava Tourism.
Snímka z podujatia Slávnosť ruží v areáli kaštieľa v Dolnej Krupej v sobotu 5. júna 2021.
Foto: TASR - Lukáš Grinaj