Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

S Tomášikovom a Jahodnou sa cyklotrasou spojí ďalších sedem obcí

Ilustračná snímka.sk Foto: TASR/Dušan Hein

Trnavský samosprávny kraji prispeje na projektové dokumentácie cyklotrás sumou 218.958 eur, v kraji by tak mohlo pribudnúť viac ako 80 kilometrov cyklotrás.

Tomášikovo 11. júla (TASR) – Výstavba cyklotrasy medzi obcami Tomášikovo a Jahodná je dokončená a spolu s nimi sa prepojí ďalších sedem obcí (Dolné Saliby, Horné Saliby, Kráľov Brod, Matúškovo, Mostová, Trstice a Vozokany). Predbežné náklady na vyhotovenie projektovej dokumentácie tejto 40-kilometrovej cyklotrasy boli vyčíslené na 50.000 až 60.000 eur.

Ako pre TASR uviedla Andrea Drozdová z Obecného úradu v Tomášikove, samospráva plánuje vybudovanie cyklotrasy v spolupráci s obcou Vozokany. Okrem splavovania Malého Dunaja, čo zriadili v rámci spolupráce obce Jahodná a Tomášikovo, už aj pomocou cyklotrasy sú spojené turisticky vyhľadávané miesta Alba Regia v Jahodnej a Tomášikovský mlyn. Cyklotrasa sa môže využiť aj na dochádzku do práce i na ďalší relaxačný šport ako napríklad beh, kolieskové korčuľovanie dodala Drozdová.

Trnavský samosprávny kraji prispeje na projektové dokumentácie cyklotrás sumou 218.958 eur, v kraji by tak mohlo pribudnúť viac ako 80 kilometrov cyklotrás. Výstavbu plánujú financovať z prostriedkov Integrovaného regionálneho operačného programu.