Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Aqua Arena v Šamoríne privítala prvých návštevníkov

V zariadení sú k dispozícii 50-metrový vonkajší olympijský bazén a 25-metrový vnútorný bazén. Okrem toho bude otvorený rekreačný bazén s atrakciami - štyri tobogany, dve vonkajšie šmykľavky a tri detské bazény. Foto: www.elementsresort.sk

Po Aqua Arene nasleduje odovzdanie gymnastickej haly, ktorá je už stavebne pripravená.

Šamorín 15. júna (TASR) – V Šamoríne, v mestskej časti Čilistov, dnes slávnostne otvorili športovo-rekreačný areál Aqua Arena. V zariadení je k dispozícii 50-metrový vonkajší olympijský bazén s desiatimi dráhami a 25-metrový vnútorný bazén s ôsmimi dráhami. Okrem toho je otvorený rekreačný bazén s atrakciami - štyri tobogany a dve vonkajšie šmykľavky. V areáli sú aj tri detské bazény. Informoval o tom šéf spoločnosti Elements Resort Juraj Bača.

"Aqua Arena sa zameriava na profesionálne i rekreačné vodné športy. Zariadenie je v rámci svojich vnútorných a vonkajších bazénov navrhnuté v súlade s požiadavkami na organizáciu profesionálnych národných i medzinárodných športových podujatí a súťaží," dodal Bača s tým, že má slúžiť tiež na prípravu domácich i zahraničných klubov a reprezentácie v oblasti plávania či vodného póla a synchronizovaného plávania v rámci svojho 25- metrového vnútorného bazénu.

"Nechceme sa zastaviť pred ničím, túžime po všetkých majstrovstvách sveta Európy, ktoré sme schopní dostať a v spolupráci so zväzmi následne realizovať. Elemets Resort v súčasnom období podľa projektových dokumentácií zastreší 27 olympijských športov. Športová hala, ktorá bude unikátom, bude v rozmere troch hádzanárskych ihrísk s kapacitou 5000 divákov a zastreší desať športových disciplín," konštatoval Bača.

Po Aqua Arene nasleduje odovzdanie gymnastickej haly, ktorá je už stavebne pripravená. "Nie je žiadnym tajomstvom, že pred odletom do Baku sa u nás pripravovali slovenskí gymnasti, ktorí testovali náradie a často tvrdili, že je to najlepšia hala na Slovensku. Do konca roka postavíme aj atletický areál a potom nasleduje už uvedená športová hala," doplnil Bača.