Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Senica rozširuje kompostovisko, vypísala verejnú súťaž

Kompostáreň bioodpadov, ilustračné foto. Foto: TASR – František Iván

Súčasťou rozšírenia bude plocha kompostoviska a oplotenie, ktoré navrhli v severnej časti kompostárne.

Senica 8. septembra (TASR) – Mesto Senica vypísalo výzvu na rozšírenie kapacity kompostoviska, ktorej celková predpokladaná hodnota je 207.398,66 eura bez DPH. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Súčasťou rozšírenia bude plocha kompostoviska a oplotenie, ktoré navrhli v severnej časti kompostárne. "V areáli sa uvažuje s vybudovaním nového objektu doručovacích boxov pre kuchynský biologicky rozložiteľný odpad na ďalšie spracovanie. Projekt rozšírenia kapacity kompostárne pozostáva z rozšírenia plochy kompostoviska, oplotenia a prijímacích boxov," uviedla Moravcová.

Výzvu pôvodne vypísali do 27. júla, ale nakoniec sa termín uzávierky dvakrát posunul až na 20. augusta. "Dôvodom predĺženia lehoty boli odpovede verejného obstarávateľa na žiadosti o vysvetlenie. Na ich základe prišlo k zmenám v dokumentoch potrebných na vypracovanie ponuky. Z dôvodu dodržania princípu transparentnosti bola predĺžená lehota na predkladanie ponúk," doplnila hovorkyňa mesta.

Ako dodala, v súčasnosti sa uskutočňuje proces vyhodnocovania ponúk, takže nie je zatiaľ možné zverejniť úspešného uchádzača a uviesť cenu, ktorá bude výsledkom verejného obstarávania.

Predmet zákazky má byť financovaný z nenávratného finančného príspevku (NFP), o ktorý sa mesto uchádzalo v Slovenskej agentúre životného prostredia (SAŽP). "Zmluva s úspešným uchádzačom nadobudne účinnosť po splnení kumulatívnej podmienky, ktorou je priznanie NFP na financovanie diela a schválenie procesu verejného obstarávania zo strany poskytovateľa," informovala Moravcová.

V prípade schválenia žiadosti o NFP a podpísania zmluvy o poskytnutí NFP bude úspešný uchádzač povinný zrealizovať dielo v lehote do 12 mesiacov odo dňa prevzatia staveniska.