Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

V senickej galérii sprístupnili výstavu Zásielka od A. Salontaya

Jedno z diel Alexandra Salontaya, foto z archívu. Foto: GJK

Výstava potrvá v priestoroch galérie do 23. mája.

Senica 1. apríla (TASR) - Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici sprístupnila výstavu s názvom Zásielka. Informovala o tom galéria na webovej stránke.

Galéria sa pripája k ambícii odprezentovať obsiahle a ešte stále dostatočne nezrevidované dielo maliara a grafika Alexandra Salontaya. "Ťažisko tvorby autora a zároveň selekcia diel výstavy pozostáva z jeho najtvorivejšieho obdobia od konca 60. až do 80. rokov minulého storočia," uviedol kurátor výstavy Filip Krutek.

Ako doplnil, jednu z maliarskych polôh predstavuje séria malieb s motívom krajiny, fasád vidieckych domov, fragmentov architektúry a záhrad. "Ako prežitá forma z detstva sa do jeho tvorby vrátili ošarpané steny dedinských domov, neustále premaľovávané valčekmi s takmer kanonickým motívom," informoval kurátor.

Výstava potrvá v priestoroch galérie do 23. mája. "Dúfam, že počas dvoch mesiacov trvania výstavy bude možnosť stretnúť sa aj osobne priamo na výstave s autorom prezentovaných diel aj s prípadnou komentovanou prehliadkou," doplnil riaditeľ galérie Roman Popelár.