Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

Skalica bude hostiť výstavu neprofesionálnych fotografov

V priestoroch Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína v Trebišove sa v týchto dňoch koná unikátna výstava Foťáky 2017. Autor výstavy amatérsky fotograf Jozef Danko sa zbieraniu fotoaparátov venuje viac desať rokov. Prvotným impulzom k tomuto zaujímavému koníčku bolo objavenie sa digitálnych fotoaparátov na trhu. Tu vznikla myšlienka zachovania klasických „foťákov", už aj pre súčasnú generáciu mladých ľudí, ktorí poznajú vo väčšej miere už len digitálne fotoaparáty. Na snímke klasické fotoaparáty Kodak, Zeiss a Kodak počas výstavy Foťáky 2017, 6. novembra 2017 v Trebišove. Foto: TASR/Roman Hanc

Prihlásení autori súťažia so svojimi fotografickými prácami v troch základných skupinách.

Skalica 9. júna (TASR) – Záhorské osvetové stredisko v Senici v spolupráci so Záhorským múzeom v Skalici je usporiadateľom 24. ročníka krajskej súťaže a výstavy neprofesionálnej fotografickej tvorby Trnavského kraja "AMFO 2020". TASR o tom informoval pracovník Záhorského osvetového strediska Tomáš Jurovatý.

Výstava bude sprístupnená 15. júna v Záhorskom múzeu. "Súťaž je postupová, ocenení a odporučení autori odbornou porotou súťaže postúpia do celoštátneho kola súťaže neprofesionálnej fotografickej tvorby AMFO 2020," uviedol Jurovatý.

Prihlásení autori súťažia so svojimi fotografickými prácami v troch základných skupinách. V skupine autorov do 16 rokov, v skupine autorov od 16 do 21 rokov a v skupine dospelých autorov nad 21 rokov, pričom v každej skupine sa súťaží v kategóriách čiernobiela fotografia a farebná fotografia.

Do tohto ročníka sa prihlásilo 62 fotografov s 264 fotografickými prácami. "Z toho v skupine autori nad 21 rokov ide o 59 čiernobielych a 76 farebných fotografií od 37 autorov. V skupine autori od 16 do 21 rokov je to deväť čiernobielych a desať farebných fotografií od ôsmich autorov a v najmladšej skupine do 16 rokov súťaží 14 čiernobielych a 31 farebných fotografií od desiatich autorov," doplnil Jurovatý.

Výstava bude sprístupnená verejnosti do 31. júla vo výstavných priestoroch Záhorského múzea v Skalici.