Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Skalica prenajíma priestory Stredoeurópskej vysokej škole za 1 euro

Na ilustračnej snímke erb mesta Skalica. Foto: TASR - Martin Baumann

Škola podľa informácií primátorky funguje aj v súčasnosti.

Skalica 24. júna (TASR) – Mesto Skalica prenajíma priestory Stredoeurópskej vysokej škole (SEVŠ) za nájomné vo výške jedného eura za rok. Samotné mesto platí lízingovej spoločnosti splátky v ročnej výške 44.688 eur.

Mesto v roku 2011 predalo budovu, v ktorej sa v súčasnosti nachádzajú výučbové priestory SEVŠ, lízingovej spoločnosti. "Mesto v súčasnosti spláca mesačné lízingové splátky. Škola je v právnom vzťahu s mestskou spoločnosťou Správa mestského majetku (SMM), ktorej platí ročný nájom vo výške jedného eura. Táto zmluva bola podpísaná 1. apríla 2011," informovala primátorka mesta Skalica Anna Mierna.

Ako ďalej uviedla, výška mesačných splátok, ktoré uhrádza mesto lízingovej spoločnosti, je 3724 eur a zmluva je stanovená na 144 mesačných splátok.

Škola podľa informácií primátorky funguje aj v súčasnosti. "Komunikovala som s vedením školy, na škole sa uskutočnili štátnice, budú nasledovať promócie a pripravujú sa prijímacie pohovory. Ale tieto veci patria do kompetencie školy," doplnila Mierna.

Informáciu o fungovaní školy potvrdila aj predsedníčka Správnej rady SEVŠ Heidy Schwarczová. "Škola normálne funguje, máme po štátniciach a pripravujeme sa na promócie, preto v súčasnosti v škole nikto nie je," uviedla pre médiá Schwarczová.