Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Skalická nemocnica rozšírila vozový park o tri sanitky

Ilustračné foto. Foto: TASR - Róbert Fritz

V priemere najazdí jedno sanitné vozidlo 50 000 kilometrov ročne.

Skalica 11. júna (TASR) - Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica zakúpila tri nové sanitné vozidlá. TASR o tom informovala za spoločnosť Agel SK Martina Pavliková.

Všetky vozidlá sú typu Volkswagen Transporter T6.1. "Do modernizácie prepravy pacientov sme investovali približne 145 000 eur. Vozidlá sú plne klimatizované. Komfort pre pacienta predstavuje okrem polohovateľného lôžka, vysúvacieho stupienka na nastupovanie aj výsuvné kreslo pre imobilného pacienta," uviedol riaditeľ nemocnice Jakub Rybár. Ako doplnil, vozidlá sú financované formou lízingu.

Dve sanitky budú slúžiť na plánované prevozy pacientov dopravnou zdravotnou službou. Ide o pacientov, ktorí nie sú v priamom ohrození života. Pravidlá, za akých sú tieto vozidlá prideľované pacientom, určujú zdravotné poisťovne.

"Posledné nové vozidlo bude slúžiť ako nové záchranné vozidlo ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci v Brodskom, ktorá najazdí najviac spomedzi všetkých sanitných vozidiel nemocnice. Ide približne o 100.000 kilometrov za rok," uviedla Pavliková.

Nemocnica má celkovo sedem vozidiel dopravnej zdravotnej služby a štyri záchranné vozidlá, z ktorých dve sú záložné. V priemere najazdí jedno sanitné vozidlo 50.000 kilometrov ročne.