Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Počet pozitívnych pacientov na COVID-19 v skalickej nemocnici nestúpa

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nemocnica má aktuálne pozitívnych už len štyroch zamestnancov a ďalší štyria sú v karanténe.

Skalica 6. apríla (TASR) - Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Skalica hlási stabilnú situáciu vo vývoji pandémie nového koronavírusu. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Agel SK Martina Pavliková.

Ako doplnila, ani počas sviatkov nezaznamenali výrazný nárast či príjem pozitívnych pacientov na ochorenie COVID-19. "K dnešnému dňu evidujeme 32 pozitívnych pacientov, u štyroch je stav taký závažný, že si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Hoci sme nezaznamenali výrazný pokles pacientov, pozitívne je, že čísla už nerastú a situácia je stabilizovaná," uviedol riaditeľ Jakub Rybár.

Nemocnica má aktuálne pozitívnych už len štyroch zamestnancov a ďalší štyria sú v karanténe. "V uplynulom týždni vykonala 685 PCR testov, pozitivita aj naďalej zostáva na vysokej úrovni, a to až 31 percent," doplnila hovorkyňa.

Nemocnica pokračuje vo vakcinácii obyvateľov, za minulý týždeň zaočkovali 722 záujemcov. Aktívny je aj výjazdový tím, ktorý sa zameriava na vakcináciu seniorcentier a domovov sociálnej starostlivosti.

"Celkovo počas druhej vlny pandémie, od októbra 2020 do marca 2021, bolo v nemocnici hospitalizovaných 684 pacientov s novým koronavírusom, z toho 87 percent bolo umiestnených na reprofilizovaných lôžkach a 13 percent na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny," informovala Pavliková.

Najviac hospitalizácií zaznamenali v marci tohto roka, išlo o 24 percent z celkového počtu hospitalizácií v období druhej vlny pandémie. "Úmrtie na ochorenie COVID-19 tvorilo 55 percent z celkového počtu úmrtí v uvedenom období," doplnil riaditeľ.