Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Skalica spustila dotazník k projektu mestského parku pod hradbami

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Všetky nápady, podnety i fotografické inšpirácie, ktoré sa zozbierajú v rámci prieskumu, budú neskôr slúžiť ako podklad na architektonickú súťaž návrhov

Skalica 20. marca (TASR) – Mesto Skalica spustilo prvú fázu pripravovaného projektu Mestský park pod hradbami, ktorý bude vybudovaný na mieste súčasného dopravného ihriska. TASR o tom informoval hovorca mesta Juraj Chovanec.

"Tento priestor dlhodobo slúži skôr na športové a odpočinkové aktivity než na svoj pôvodný účel. Mesto sa preto rozhodlo dopravné ihrisko pretvoriť a vybudovať na ňom zázemie pre všetky vekové kategórie," uviedol Chovanec.

Mesto spustilo rozsiahly dotazník, ktorý bude verejnosti prístupný do 15. mája. "Skaličania ho nájdu na samostatnej webovej adrese www.parkpodhradbami.sk. Prostredníctvom neho budú môcť ovplyvniť budúcu podobu parku, ako aj jeho charakter," doplnil hovorca.

Všetky nápady, podnety i fotografické inšpirácie, ktoré sa zozbierajú v rámci prieskumu, budú neskôr slúžiť ako podklad na architektonickú súťaž návrhov. "Tú mesto plánuje vyhlásiť koncom leta. Zámer vytvoriť tento oddychový priestor je v súlade s dlhodobou stratégiou mesta budovať zelené plochy všade tam, kde to charakter miesta umožňuje," informoval Chovanec.