Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trnavský kraj

V skalickej nemocnici podali 20 000 dávok vakcíny proti koronavírusu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vakcinačný tím očkuje v kláštornej časti nemocnice vedľa Kostola Najsvätejšej trojice.

Skalica 15. júna (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Skalica podali zdravotníci už 20.000 dávok vakcíny proti novému koronavírusu. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel Martina Pavliková.

Nemocnica sa stala vakcinačným centrom ako jedna z prvých na Slovensku 7. januára. "Nemocnica, odkedy prišli vakcíny na trh a stali sme sa vakcinačným centrom, sa aktívne zúčastňuje na očkovaní. Je to veľmi dôležité nielen z pohľadu zdravia a prevencie, ale aj strategicky dôležité pre nemocnicu, aby sme očkovaním eliminovali možnosť návratu ďalšej vlny pandémie a predišli kritickej situácii, čo sa týka chodu nemocnice,“ uviedol námestník riaditeľa Daniel Vidovič.

Najmladší zaočkovaný záujemca má 16 rokov, najstarším očkovaným je 98-ročný senior. "Pre región je dôležité, že sme zaočkovali aj obyvateľov domovov sociálnych služieb prostredníctvom výjazdového tímu. V rámci nemocnice sa dalo zaočkovať viac ako 75 percent všetkých zamestnancov," informoval Vidovič.

Nemocnica očkuje výhradne vakcínou Pfizer/BioNTech, aktuálne sa môžu zaregistrovať už aj deti od 12 rokov, ktoré musia prísť na očkovanie v sprievode dospelej osoby. Vakcinačný tím očkuje v kláštornej časti nemocnice vedľa Kostola Najsvätejšej trojice. Pôvodné priestory vakcinačného centra už slúžia výhradne onkologickým pacientom.