Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Skalická nemocnica otvorila všeobecnú ambulanciu pre deti a dorast

llustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Ambulancia sa nachádza v areáli nemocnice priamo v budove pediatrie a pôrodnice.

Skalica 15. júna (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Skalica otvorila všeobecnú ambulanciu pre deti a dorast. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Agel Martina Pavliková.

Ambulancia bude fungovať pod vedením pediatričky Emílie Rakovej, ktorá má dlhoročnú prax pri vyšetrovaní detí v detskom domove v Skalici. Doteraz sa v nemocnici realizovala u detí prevažne akútna ambulantná starostlivosť. "V novej všeobecnej ambulancii pre deti a dorast budú deti systematicky sledované pediatrom od narodenia do 19. roku života. Okrem štandardných vyšetrení pri akútnych ochoreniach sa bude starostlivosť zameriavať aj na deti s chronickými ochoreniami," uviedla primárka pediatrického oddelenia Erika Vávriková.

Ambulancia sa nachádza v areáli nemocnice priamo v budove pediatrie a pôrodnice. V súčasnosti prijíma prvých pacientov. "Som rád, že komplex starostlivosti o deti sa rozšíril týmto smerom. Odteraz môžeme v nemocnici poskytovať deťom aj základnú starostlivosť pediatra. V prípade potreby je dieťa prijaté na lôžkovú starostlivosť na oddelení nemocnice alebo odporučené na vyšetrenie v niektorej z ambulancií špecialistu," doplnil riaditeľ nemocnice Jakub Rybár.

Osobitnú kategóriu predstavuje preventívna starostlivosť. V prvom roku života musí dieťa absolvovať deväť preventívnych prehliadok. "Ďalej sa prevencie vykonávajú každé dva roky. Pri preventívnych prehliadkach sa okrem iného vyšetruje zrak, sluch, meria sa krvný tlak. Pri niektorých preventívnych vyšetreniach sa očkuje a odoberá sa krv. Popoludňajšie ordinačné hodiny budú venované práve poradni pre najmenších pacientov nemocnice," informovala Pavliková.