Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trnavský kraj

Skalické mestské investície za vlaňajšok prekročili 1,7 milióna eur

Erb mesta Skalica Foto: Heraldický register

Mesto Skalica investovalo vlani do projektu kompostárne takmer 850. 000 eur, stavbu skolaudovali v závere kalendárneho roka.

Skalica 15. januára (TASR) – Mesto Skalica investovalo vlani do projektu kompostárne takmer 850.000 eur, stavbu skolaudovali v závere kalendárneho roka. Do rekonštrukcie a nadstavby pavilónu v zariadení pre seniorov vložili vyše 273.000 eur, športovcom pribudla tribúna na futbalovom štadióne za 140.000 eur a tartanová dráha pre bežcov za vyše 435.000 eur. Vyplýva to z informácie o investičných aktivitách, ktorá je súčasťou programu dnešného prvého pracovného zasadnutia mestského zastupiteľstva po novembrových voľbách v Skalici.

Skaličania v roku 2014 investovali spolu za viac ako 1,7 milióna eur, do oplotenia kontajnerových stojísk dali takmer 10.000 eur a do vyhotovenia projektovej dokumentácie pre bytový dom a opravu Gvadániho kúrie spolu vyše 18.000 eur. Pre tento rok je pripravená realizácia oboch projektov, ako aj rekonštrukcia miestnych komunikácií a tréningovej haly na zimnom štadióne.

Poslanci majú v pláne rokovania aj Program bývania v meste Skalica s výhľadom do roku 2025, voľbu členov komisií pri mestskom zastupiteľstve, zástupcov do správnej rady Mestského centra sociálnych služieb, n. o. Skalica i návrh podania projektu na propagáciu cykloturistiky v prihraničnom území Skalicko-Strážnicko. Mesto sa chce v rámci výzvy z operačného programu cezhraničnej spolupráce Slovensko-Česko uchádzať o prostriedky na túto aktivitu. Za posledné dva roky vybudovali cyklotrasu spájajúca Skalicu s Vrádišťom s dĺžkou 1020 metrov, dvojkilometrovú trasu smerom k prístavu na Baťovom kanále, okolo rybníkov k rieke Morave dlhú 1,55 kilometra, do Zlatníckej doliny dlhú 4 kilometre a z mesta na Mlynky v dĺžke 1,77 kilometra. Celkové náklady projektu sú vo výške 10.000, mesto by sa v prípade schválenia podieľalo piatimi percentami.