Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Trnavský kraj

Dve školy dostali dar od veľvyslanca Taiwanu

Mestská veža v Trnave, ilustračné foto Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Veľvyslanectvo Taiwanu už vlani podporilo jeden športový klub v Trnave.

Trnava 18. septembra (TASR) – Veľvyslanec Taiwanu na Slovensku David Nan-Yang Lee priniesol dnes do Trnavy tri dary. Prvý v podobe tanečno-hudobného vystúpenia zoskupenia Veľvyslanci mládeže Taiwanu a dva v podobe zariadení a pomôcok pre trnavské školy.

V kine Hviezda sa dopoludnia predstavil trnavským školákom súbor Veľvyslanci mládeže Taiwanu, ktorý je na európskom turné. Podľa slov veľvyslanca je jeho úlohou prezentovať čínsku kultúru s taiwanskými elementmi širšej verejnosti za hranicami domoviny. Do Materskej školy na Ľudovej ulici potom popoludní pribudli vďaka daru veľvyslanectva preliezky pre deti v hodnote asi 3500 eur a na základnú školu (ZŠ) na Vančurovej ulici priniesol David Nan-Yang Lee v sprievode poslanca NR SR Jozefa Viskupiča 12 kusov notebookov za asi 3600 eur. Riaditeľ ZŠ Milan Kánya vyjadril radosť nad darom, ktorý pomôže pri výučbe žiakov naprieč ročníkmi.

"S mestom Trnava máme dlhodobé dobré vzťahy," povedal pre TASR David Nan-Yang Lee. Jozef Viskupič dodal, že veľvyslanectvo Taiwanu už vlani podporilo jeden športový klub v Trnave. Veľvyslanca prijal aj primátor Trnavy Peter Bročka.