Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

V Sládkovičove zaistili colníci falošné tenisky a parfumy

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Počas kontroly odhalila polícia 384 parfumov v hodnote takmer 20.000 eur.

Sládkovičovo 15. januára (TASR) - Falošné tenisky a parfumy zaistili colníci v Sládkovičove v okrese Galanta. V prípade, že by sa tovar dostal do predaja, zákazníci by zaň zaplatili 1.200.000 eur. TASR informovala hovorkyňa Finančnej správy SR Patrícia Macíková.

"Colníci z Veľkého Medera kontrolovali tovar v skladových priestoroch podnikateľa v Sládkovičove. Počas kontroly odhalili 384 parfumov v hodnote takmer 20.000 eur. Colníkom neuniklo, že kvalita, vyhotovenie, ako aj balenie kontrolovaného tovaru označeného ochrannými známkami držiteľa práva duševného vlastníctva k ochrannej známke svetoznámej značky, nezodpovedá prevedeniu originálnych výrobkov s totožným obchodným názvom," konštatovala hovorkyňa s tým, že vzniklo dôvodné podozrenie, že ide o falzifikáty. Jeho držiteľ nevedel preukázať pôvod tovaru, ani spôsob jeho nadobudnutia. Colníci v rámci svojich oprávnení a právomocí tovar zaistili.

Podľa jej ďalších slov na základe týchto zistení vykonali trnavskí colníci v spolupráci s Kriminálnym úradom finančnej správy u tohto podnikateľa ďalšiu kontrolnú akciu. Zistili, že v sklade sa nachádza 8808 párov športovej obuvi označenej ochrannými známkami. Nakoľko aj pri tomto tovare vzniklo podozrenie, že sú ním porušené práva duševného vlastníctva oprávnenej osoby k zaregistrovanej ochrannej známke, colníci znovu vykonali úkony súvisiace so zaistením odhaleného tovaru a zároveň kontaktovali oprávnenú osobu – držiteľa práva duševného vlastníctva, ktorá potvrdila podozrenie colníkov, že aj v tomto prípade ide o falzifikáty.

"Zástupca držiteľa práva duševného vlastníctva predbežne vyčíslil škodu na 620.000 eur, pričom v prípade predaja takéhoto množstva tovaru by celková hodnota, ktorú by koneční spotrebitelia zaplatili za napodobneniny originálnych výrobkov nižšej kvality, presiahla až 1.200.000 eur," konštatovala Macíková.