Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Dni obce oslávia v Šoporni spolu s výročím SNP a Dňom Ústavy SR

Podľa starostu program odštartuje o 10.00 h pri Obecnom úrade Šoporňa na Rajčure, a to súťažou vo varení povstaleckého guláša.

Šoporňa 28. augusta (TASR) - Posledný augustový piatok (29. 8.) sa bude v Šoporni v Galantskom okrese niesť v duchu osláv. Obecné oslavy spojí samospráva s výročím Slovenského národného povstania (SNP) aj Dňom Ústavy SR. Pripravený je bohatý kultúrny program s ohňostrojom, obyvatelia a návštevníci obce sa môžu tešiť aj na vystúpenie Štefana Skrúcaného a Adama Ďuricu. TASR o tom informoval starosta Šoporne Milan Vlček.

„Je to už tradičné podujatie, ktoré je venované oslavám našej obce a tiež významným udalostiam novodobých slovenských dejín. Obete vojnového a fašistického režimu si uctíme položením vencov k pamätníku SNP," uviedol Vlček. Pripravený je aj bohatý kultúrny program, ľudová veselica, počas celého dňa rôzne atrakcie pre deti a občerstvenie.

Podľa starostu program odštartuje o 10.00 h pri Obecnom úrade Šoporňa na Rajčure, a to súťažou vo varení povstaleckého guláša. Pripravené sú ukážky tradičných remesiel a pre dobrú náladu zahrá country skupina Direct-band. "V poludňajších hodinách sa môžu deti realizovať v tvorivých dielňach, môžu si zaskákať na nafukovacom hrade, zajazdiť na elektrických autíčkach alebo na kolotoči," priblížil.

Položenie vencov k pamätníku padlým v SNP je na programe o 15.00 h. Následne sa účastníkom predstavia folklórne súbory Šopornianska Lipka, Važinka, Važina a Važinár či 'superstárista' Peťo Šrámek. "Od 17.00 h bude návštevníkov zabávať Štefan Skrúcaný, zaspievať príde aj Adam Ďurica. Vo večerných hodinách sa rozhorí Vatra Ústavy SR a program bude pokračovať ľudovou veselicou s hudobnou skupinou Stop," uzavrel Vlček.