Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Trnavský kraj

Sládkovičovo je hlavným mestom klobás na Slovensku

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Do Klobáskového festivalu v Sládkovičove v okrese Galanta sa zapojilo 25 súťažných družstiev zo štyroch krajín.

Sládkovičovo 24. februára (TASR) - Organizátori šiesteho ročníka Klobáskového festivalu v Sládkovičove v okrese Galanta vyhodnotili víkendové podujatie veľmi pozitívne. Do výroby tradičného zabíjačkového produktu sa zapojilo 25 súťažných družstiev zo štyroch krajín. Informoval hlavný organizátor, vedúci Klobáskového klubu v Sládkovičove František Ruman.

"Opäť sme sa posunuli ďalej. Ten náš festival, ako každé dieťa, rastie. Voľakedy sme si to ani nevedeli predstaviť, že to narastie do takýchto rozmerov," konštatoval Ruman. Ukázalo sa, že klobása spája národy. Okrem domácich prišli Česi, Maďari a Srbi. "Žiadna rečová bariéra nebola, som rád, že sa ľudia v našom mestečku cítili dobre. Sládkovičovo je hlavným mestom klobás na Slovensku," zdôraznil organizátor podujatia.

Pripomenul, že neplánujú napodobniť podobné veľkolepé festivaly ako napríklad klobásový festival v maďarskej Békešskej Čabe. "Chceme, aby to bolo u nás miesto na stretávanie rodín, priateľov a známych. Obyvatelia mesta práve preto milujú tento festival," zdôraznil.

Klobáskový festival počas uplynulých rokov patril medzi najpopulárnejšie akcie už aj širšieho regiónu. "Táto atmosféra nám vyhovuje a chceme, aby to tak ostalo," uzavrel Ruman.