Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trnavský kraj

Aupark v Piešťanoch rieši polícia, nie všetkým stavbárom sa zaplatilo

Na archívnej snímke obchodné centrum Aupark v Piešťanoch Foto: TASR - Martin Palkovič

Obchodné centrá Aupark na Slovensku stavia spoločnosť HB Reavis.

Bratislava 9. mája (TASR) - Stavbu obchodného centra Aupark v Piešťanoch, ktorú začali stavať pred ôsmimi rokmi, aktuálne rieši polícia. Nie každý stavbár totiž dostal za svoju prácu zaplatené. Polícia vedie v tejto veci trestné stíhanie pre zločin zvýhodňovania veriteľa. Informuje o tom spravodajský portál Aktuality.sk.

Podľa portálu sa polícia zamerala na ľudí, ktorí stoja za spoločnosťou Vesstav. Tá totiž budovu piešťanského Auparku stavala a poškodení majú byť jej subdodávatelia.

Aktuality.sk informujú, že firma už neexistuje. V roku 2014 ju vymazali z obchodného registra. Konkurzné konanie bolo zastavené pre nedostatok majetku spoločnosti. Posledný konateľ firmy Vladimír V. bol podľa portálu právoplatne odsúdený a vo väzení napokon skončil za neodvedenie daní a poistného.

Obchodné centrá Aupark na Slovensku stavia spoločnosť HB Reavis. Tá pre Aktuality.sk uviedla, že Vesstav bol ich dodávateľom pri výstavbe piešťanského Auparku. Voči tejto firme nemá žiadne neuhradené záväzky a s veriteľmi Vesstavu nemajú žiadny zmluvný vzťah.