Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Stredoveké dni sa do Hlohovca vrátia už tento víkend

Stredoveké dni sa do Hlohovca vrátia už tento víkend Foto: All Marketing, Agentúra hector

Podujatie sa uskutoční v Zámockej záhrade, vstup je voľný.

Bratislava 1. júla (OTS) - Druhý ročník Stredovekých dní v Hlohovci otvorí svoje brány už tento víkend. Na prípravách podujatia si dávame záležať a prebiehajú posledné organizačné prípravy. Okrem atrakcií známych z minulého roka, nastávajúce Stredoveké dni ponúknu mnoho noviniek.

Najbližší víkend nebudú len o zručnosti udatných šermiarov či presnej muške lukostrelcov, ale budú aj o zábave! Úplnou novinkou v programe je veľkolepá a humorom nabitá stredoveká show. Prídu medzi nás sokoliari a počas akcie budete mať možnosť sa s ich dravcami odfotiť. Deti ale ja dospelí si budí môcť vyskúšať zajazdiť na koňovi a aby toho nebolo málo počas sobotňajšieho dňa sa o zábavu postarajú aj stredovekí hudobníci, ktorí svojimi vstupmi prinesú medzi návštevníkov ten pravý stredoveký život. Skupina Hector ponúkne divákom svoje najnovšie scénky. Načreli ešte hlbšie do histórie a v rámci svojho predstavenia vám ukážu originálnu Vikingskú ságu, akú nemáte šancu vidieť nikde v okolí. Toto vystúpenie bude mať premiéru nielen v Hlohovci, ale aj na Slovensku. Ďalšími účinkujúcimi bude skupina historickej lukostreľby - Vinedi. Zameriavajú sa na obdobie prvej polovice 14. storočia, ku ktorému prispôsobujú aj svoje dobové kostýmy a historický tábor. Poznáte ich už prvého ročníka Stredovekých dní. Máte sa opäť na čo tešiť.

Jednou zo sprievodných akcií je aj pohľad do "Kuchyne starého Fraštáku". Už teraz nakupujeme suroviny, aby ste mohli ochutnať jedlá podľa originálnych receptov z nášho regiónu, upozorňujeme návštevníkov, že táto sprievodná akcia bude k dispozícii len 4.7.2015 a to od 10:00 do 15:00 hod. V rámci Stredovekých dní bude aj tento rok Zámocký poznávací okruh, ktorý bude ukončený zástavkou pri Empírovom divadle. Nebude chýbať obľúbené člnkovanie na Zámockom rybníku.

Na svoje si istotne prídu i milovníci dobrého jedla rôznych vôní a chutí. Smäd Vám uhasí čapované pivo od nášho partnera pitného režimu Svijany Slovakia a Kofoly. Pre milovníkov limonád rôznych chutí máme takisto
pripravené prekvapenie.

Počasie na víkend má byť vynikajúce, preto pevne Veríme, že si II. ročník stredovekých dní nenecháte ujsť. Vstup na podujatie je ZDARMA. Už teraz sa na vás tešíme a garantujeme vám víkend plný zážitkov!
Tí, ktorí sa akcie nebudú môcť zúčastniť osobne, si budú môcť pozrieť stredoveké dni aspoň čiastočne prostredníctvom live streamu, ktorý bude k dispozícii na webovej stránke www.stredovekedni.sk počas obidvoch dní.

Presný časový harmonogram akcie nájdete na stránke www.stredovekedni.sk alebo na Facebooku - Stredoveké dni v Hlohovci. Svoju účasť/neúčasť môžete potvrdiť aj na vytvorenej udalosti k akcii na tomto linku: https://www.facebook.com/events/1591107134434297/

Video pozvánka na II. ročník: Video pozvánka na kuchyne starého Fraštáku: