Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trnavský kraj

Študenti hospitalizovaní po nehode autobusu sa podrobili operácii

Z tragickej dopravnej nehody autobusu žiakov športového gymnázia z Trnavy, ktorá sa stala 7. júna 2014 na 73. kilometri diaľnice D1 v smere z Piešťan do Trnavy. Pri nehode prišli o život štyri deti. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ďalší zranení z havarovaného autobusu zatiaľ zostávajú v trnavskej nemocnici.

Trnava 6. júna (TASR) – Zdravotný stav dvoch pacientov, ktorých po piatkovej (6. 6.) nehode autobusu na diaľnici D1 previezli do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave, je stabilizovaný. Pacienti sú pri vedomí a komunikujú. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa DFNsP Dana Kamenická.

"Obidvaja podstúpili operačnú liečbu a ostávajú u nás naďalej hospitalizovaní," uviedla Kamenická. O tom, kedy by mohli pacientov prepustiť do domáceho ošetrenia, je podľa jej slov ešte predčasné hovoriť.

Tragická havária sa stala v piatok 6. júna pred 16. h na diaľnici D1 v kilometri 74 v smere na Hlohovec. V autobuse sa nachádzalo 29 študentov a dve učiteľky. Vodič zatiaľ z nezistených príčin zišiel mimo cestu. Na mieste zomreli štyri dievčatá. Záchranári odviezli do nemocnice v Piešťanoch šesť osôb, dve zostali na pozorovanie. Do trnavskej fakultnej nemocnice previezli 17 študentov a ich pedagogičky, tri osoby sa podrobili operačnému výkonu. Hospitalizovaní zostali v nemocnici počas noci nadnes na pozorovanie.

Študenti, ktorých previezli záchranári do Bratislavy, sú pri vedomí

Dvaja pacienti, ktorých po nehode autobusu na diaľnici D1 previezli do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave, sú stabilizovaní, pri vedomí a nie sú v ohrození života. Potvrdila to ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská. "Jeden pacient bol operovaný," informovala ministerka v bratislavskej nemocnici.

Zvolenská vo večerných hodinách navštívila zranených študentov aj v nemocniciach v Piešťanoch a v Trnave. Do piešťanskej nemocnice previezli šesť študentov, štyroch už prepustili domov a dvaja zostali na pozorovanie. V trnavskej nemocnici sa traja pacienti podrobili operácii, z nich dvaja majú ťažké zranenia. Priviezli do nej spolu 17 zranených študentov a dve učiteľky, všetci zostávajú v zariadení na pozorovanie.

Tragická havária sa stala dnes popoludní na diaľnici D1 na 74. kilometri v smere na Hlohovec. V autobuse sa nachádzalo 29 detí, dve učiteľky a vodič. Autobus zo za zatiaľ nezistených príčin zišiel mimo cestu a prevrátil sa na bok. Nehoda si vyžiadala štyri ľudské životy. Podľa televízie Markíza išlo o dievčatá vo veku 18 a 19 rokov.

Z tragickej dopravnej nehody autobusu žiakov športového gymnázia z Trnavy, ktorá sa stala 6. júna 2014 na 73. kilometri diaľnice D1 v smere z Piešťan do Trnavy. Pri nehode prišli o život štyri deti.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Zranení z havarovaného autobusu zatiaľ zostávajú v nemocnici

Zdravotný stav žiakov a učiteliek trnavského Športového gymnázia Jozefa Herdu, ktorých hospitalizovali vo Fakultnej nemocnici Trnava po piatkovej tragickej nehode autobusu na diaľnici D1, je stabilizovaný a zlepšuje sa.

V súčasnosti, ako TASR informoval riaditeľ nemocnice Martin Tabaček, sa robia ďalšie vyšetrenia. "Nie je vylúčené, že v priebehu tohto víkendu prepustíme prvé deti domov," povedal.

Vo fakultnej nemocnici zostalo na pozorovanie 17 žiakov a dve učiteľky, tri osoby sa podrobili operačnému výkonu. Nemocnica umožnila zotrvať rodičom zranených detí pri ich lôžkach počas noci z piatka na sobotu.