Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Študenti UCM poslali príspevok na pomoc Ukrajine

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Vyzbierané príspevky od študentov poputujú prostredníctvom partnerskej univerzity na Ukrajine na pomoc obyvateľom, ktorí prišli v dôsledku prebiehajúcich nepokojov o strechu nad hlavou.

Trnava 27. apríla (TASR) - Medzinárodnú vedeckú konferenciu za účasti doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov z poľských Katovíc a ukrajinského Užhorodu s názvom Quo Vadis Massmedia, Quo Vadis Marketing pripravili v závere uplynulého týždňa na Fakulte masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave.

Cieľom 7. ročníka podujatia bolo prezentovať projekty dizertačných prác zúčastnených či výskumy a dosiahnuté výsledky, súčasťou boli i práce orientované na literatúru a umelecké smery. "Veríme, že medzinárodné podujatia ako Quo Vadis pomáhajú doktorandom nielen zvyšovať kvalitu svojej výskumnej činnosti, ale prehlbujú zároveň aj vzťahy so zahraničnými univerzitami," povedal jeden z organizátorov Jakub Hollý. V závere organizátori odovzdali ukrajinských účastníkom výťažok z volejbalového turnaja Senator's Cup s heslom Podpor Ukrajinu férovou hrou. Vyzbierané príspevky od študentov vo výške 460 eur poputujú prostredníctvom partnerskej univerzity na Ukrajine na pomoc obyvateľom, ktorí prišli v dôsledku prebiehajúcich nepokojov o strechu nad hlavou.

Informovala Bianka Behonová z PR kabinetu fakulty.