Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Taxikára z Hodonína napadol muž nožom

Na snímke stopy od krvi v taxíku. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Privolaní policajti ihneď začali po páchateľovi pátrať a do niekoľkých hodín zadržali podozrivého muža v Kútoch na ulici.

Kúty 27. apríla (TASR) - Senickí kriminalisti do niekoľkých hodín vypátrali muža podozrivého zo spáchania zločinu lúpeže. Päť minút po polnoci v noci na nedeľu 26. apríla požiadal muž taxikára v moravskom meste Hodonín, aby ho previezol do Kútov. Taxikár ho zaviezol k domu s tým, že pasažier ide dnu pre peniaze. Asi po 10 minútach prišiel naspäť k autu, no namiesto peňazí mal v ruke ukrytý kuchynský nôž.

"Sadol si späť do taxíka na miesto spolujazdca a nožom zaútočil na 61-ročného taxikára. Raz ho pichol do krku a keďže sa napadnutý bránil, pri opakovanom útoku utrpel rezné poranenia prstov, tváre a hrudníka. Útočník chcel od neho pod hrozbou zabitia peniaze. Taxikár mu vydal peňaženku s 2700 českými korunami, no páchateľ ešte odcudzil mobilný telefón a navigáciu a následne z miesta odišiel," opísala dnes lúpežné prepadnutie krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Na snímke kuchynský nôž
Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Privolaní policajti ihneď začali po páchateľovi pátrať a do niekoľkých hodín zadržali podozrivého muža v Kútoch na ulici. Na základe zhromaždených dôkazov vyšetrovateľ obvinil 31-ročného Daniela z Kútov zo zločinu lúpeže. V súčasnosti je zadržaný s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému, za lúpež spáchanú závažnejším spôsobom konania a na chránenej osobe, odňatie slobody na sedem až dvanásť rokov.