Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Cestujúci prímestských autobusov v Trnave môžu porovnať ceny lístkov

Na snímke mestská veža a Trojičné námestie v Trnave . Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Krajská samospráva od začiatku septembra zároveň spustila tretiu fázu inovatívneho projektu Autobus na zavolanie vo vybraných obciach s nízkym počtom cestujúcich.

Trnava 21. septembra (TASR) - Cestujúci v prímestských autobusoch v Trnavskom samosprávnom kraji sú od začiatku tohto mesiaca informovaní o cene za dopravu bez dotácie Trnavského samosprávneho kraja. Popri zaplatenej sume je na cestovných lístkoch uvádzaná aj cena skutočných nákladov na prepravu, cestujúci tak majú možnosť obidve sumy porovnať.

Ide o ďalšiu z aktivít trnavskej župy na zatraktívnenie cestovania autobusmi ako verejného benefitu s upriamením pozornosti na jeho výhodnosť a ekologickosť,“ informovali pracovníci Odboru dopravnej politiky Úradu Trnavského samosprávneho kraja.

Krajská samospráva od začiatku septembra zároveň spustila tretiu fázu inovatívneho projektu Autobus na zavolanie vo vybraných obciach s nízkym počtom cestujúcich. Zavedená bola aj nová zrýchlená autobusová linka, ktorá premáva medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou za 50 minút, využívajúc úseky rýchlostnej cesty R7. Cestujúci s deťmi môžu aj po skončení letných prázdnin využívať rodinný cestovný lístok a vyraziť za víkendovým poznávaním prírodných a kultúrnych krás kraja za symbolické jedno euro. Zmluvnými dopravcami Trnavského samosprávneho kraja sú Arriva Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica.