Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Trnava chce byť Európskym mestom športu 2020

Trnava, ilustračná snímka. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Pre Trnavu by získanie titulu Európske mesto športu znamenalo nielen zviditeľnenie, ale aj zaradenie do siete miest športu v rámci Európy.

Trnava 1. marca (TASR) – Mesto Trnava sa chce uchádzať o titul Európske mesto športu 2020. Samospráva sa opiera o skutočnosť, že nielen záujem o športovanie medzi Trnavčanmi rapídne narastá, ale že šport dostáva podporu z mestského grantového systému, financuje viac než sedemdesiat klubov, organizuje športové podujatia, rekonštruuje staré športoviská aj buduje nové.

"Okrem futbalu sme známi aj v iných športových odvetviach, hostíme mnohé medzinárodné európske i svetové šampionáty v softbale, frisbee, volejbale, zápasení či cyklistike, spolupracujeme so športovými klubmi," uviedla Veronika Majtánová z komunikačného oddelenia na Mestskom úrade v Trnave.

Pre Trnavu by získanie titulu Európske mesto športu znamenalo nielen zviditeľnenie, ale aj zaradenie do siete miest športu v rámci Európy. "Vďaka tomu by sme mohli zdieľať svoje skúsenosti s ostatnými členmi, zo Slovenska sú medzi nimi aj Nitra, Banská Bystrica, Košice a Michalovce," dodala.

V apríli do Trnavy zavítajú komisári z hodnotiacej komisie pri Európskej únii, ktorí budú hodnotiť športové aktivity, športoviská aj športovú infraštruktúru v Trnave.