Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Na podporu požiadaviek učiteľov bude zhromaždenie s čiernymi dáždnikmi

Ilustračné foto. Pred Úradom vlády na Námestí slobody v Bratislave vytvorili v pondelok 1. februára 2016 živú reťaz učitelia, rodičia a všetci nespokojní občania so stavom v školstve. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Organizátorom demonštrácie je Pedagogická fakulta Trnavskej univerzity.

Trnava 15. februára (TASR) – Demonštrácia za splnenie požiadaviek učiteľov sa bude konať v Trnave v utorok 16. februára na Trojičnom námestí o 16.02 hodine. Jej organizátorom je Pedagogická fakulta (PdF) Trnavskej univerzity (TU). Účastníci by si mali priniesť so sebou čierne dáždniky.

Ide už o druhé protestné zhromaždenie v krajskom meste, prvé zvolala Iniciatíva trnavských učiteľov pred dvoma týždňami. Podľa informácií členov organizačného výboru protestu Martina Brestovanského a Andreja Rajského podľa vzoru zamestnancov regionálneho školstva vyhnala situácia v slovenskom vzdelávaní do ulíc aj pedagógov a študentov vysokých škôl. Spolu s rodičmi a známymi osobnosťami chcú vysloviť poďakovanie a ďalšiu podporu svojim kolegom, ktorí sa dnes vrátia do škôl.

Program bude mať dve časti - umeleckú akciu postavenú na vytvorení reťaze ľudí s dáždnikmi, v druhej zaznejú príhovory a výzva vysokých škôl, list premiérovi od radového učiteľa, pozdrav od umelcov a rodičov. „Cieľom akcie je dať najavo, že hrubé ignorovanie oprávnených požiadaviek učiteľov je netolerovateľné. Zároveň organizátori chcú poukázať na neexistujúcu podporu pedagogickým fakultám v ich hlavnej úlohe: kvalitnej príprave budúcich učiteľov,“ uvádzajú organizátori vo výzve.