Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

V Trnavskom regióne boli voľby pokojné, očakáva sa nízka účasť

Ilustračné foto FOTO TASR/Michal Svítok

V predchádzajúcich voľbách do Európskeho parlamentu v roku 2009 bola volebná účasť v obvode Trnava 17,89 percenta.

Trnava 24. mája (TASR) – Pokojný priebeh dnešných volieb do Európskeho parlamentu konštatovali vo volebných obvodoch v regióne Trnava.

"Mali sme nula sťažností na konanie volieb a nekonštatovali sme žiadne problémy," uviedol pre TASR predseda Obvodnej volebnej komisie (ObVK) v Trnave Oto Kopál. Podľa doterajších zistení v okrese Trnava a Hlohovec bude pravdepodobne nižšia účasť, ako v predchádzajúcich eurovoľbách.

Na Záhorí nezaregistrovala ObVK v okresoch Senica a Skalica žiadnu mimoriadnu situáciu. Podľa predsedu komisie Pavla Dynku boli voľby nerušené, členovia ObVK prešli väčšinu okrskov. "Až na maličkosti, ktoré sa vyriešili obratom, bol priebeh bezproblémový, ale voliči, ako dodal, "voľby odignorovali". "Percento účasti bolo neveľké," konštatoval Dynka.

V okresoch Galanta a Dunajská Streda v doobedňajších hodinách nezaznamenali žiadnu mimoriadnu situáciu. Doposiaľ obvodné volebné komisie (OVK) nedostali na prešetrenie žiadny podnet.

Aj v okrese Piešťany podľa predsedu ObVK Milana Plačka sa nestalo počas volebného dňa nič mimoriadne. "Na výjazdoch nezaznamenala ObVK žiadne problémy," uviedol. Volebnú účasť odhadujú na nižšiu, ako bola pred piatimi rokmi.

V predchádzajúcich voľbách do Európskeho parlamentu v roku 2009 bola volebná účasť v obvode Trnava 17,89 percenta, v obvode Piešťany 19,51 a v obvode Senica 13,80 percenta.