Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Leto na korze v Trnave má tento rok programy hlavne pre deti

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Leto na korze spestruje letné večery Trnavčanom už takmer desaťročie.

Trnava 1. júla (TASR) – Trnavské kultúrne Leto na korze sa začne v piatok (2.7.) divadelným predstavením pre deti a najmenším je tento rok venovaná podstatná časť jeho programu. Z naplánovaných 34 predstavení sa dospelému divákovi ušlo iba osem. Okrem toho sa kvôli opatreniam proti COVID-19 presúvajú z tradičného miesta na Hlavnej ulici pred radnicou na radničné nádvorie.

Podľa informácií hovorkyne mesta Veroniky Majtánovej sa predstavenia pre detského diváka budú konať do konca augusta každú stredu, piatok a v nedeľu. Prvým predstavením pre vekovo starších bude TRTÚD - to najlepšie z túlavých kabaretov v podaní Túlavého divadla v sobotu (3.7.). O dva týždne neskôr budú Nočné verše - večer trnavskej a slovenskej poézie a postupne sa dospelí diváci budú môcť stretnúť s trnavskou rodáčkou, hudobníčkou Dorotou Nvotovou, s Miloš Biháry & Vanessa Šarközi Gypsy Jazz Projectom, Katarziou, ďalším predstavením Túlavého divadla a byť účastní aj na koncerte JR&crw ft. doubleD v rámci Trnavského Jazzyku 2021.

Leto na korze spestruje letné večery Trnavčanom už takmer desaťročie, na každý deň zvyklo mesto pripravovať koncerty domácich či hosťujúcich hudobníkov, divadlá a veľká pozornosť býva venovaná aj programom pre najmenších. Disproporciu v počte vystúpení v prospech detských akcií, aká bude v tomto roku, nemal zatiaľ žiadny z ročníkov.