Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Pre Májový kvet zakvitlo Trojičné námestie v Trnave

Z tradičného kvetinového trhu s názvom Májový kvet v Trnave v pondelok 19. mája 2014. Foto: TASR/ Lukáš Grinaj

Piaty ročník festivalu Májový kvet privítal Trnavčanov bohatou ponukou od pestovateľov z Trnavy a blízkeho i širšieho okolia.

Trnava 19. mája (TASR) - Letničky i trvalky všetkých druhov a farieb zaplnili dnes trnavské Trojičné námestie. Piaty ročník festivalu Májový kvet privítal Trnavčanov bohatou ponukou od pestovateľov z Trnavy a blízkeho i širšieho okolia. Predávajú sa kvety tradičné i exotické, kríky, stromčeky aj náradie pre záhradu a balkóny.

"Je to veľmi pekná akcia, ja sa už od jej začiatku spolieham, že tu vždy nakúpim kvety na náš balkón, aby bol v lete pekný," povedala pri nakupovaní muškátov pani Lenka zo sídliska Linčianska. Podľa pestovateľky Anikó Abrahámovej z Trnovca nad Váhom sa vždy dobre predávajú klasické kvety, na ktoré sú zvyknuté celé generácie. "No vždy však bývajú jedna-dve menej známe, neopozerané rastliny hitom sezóny," dodala Anikó.

Májový kvet sa bude konať aj v utorok 20. mája, na programe sú kultúrne vystúpenia i poradne pre záhradkárov a pestovateľov. Prvýkrát v jeho päťročnej histórii je jeho súčasťou 20 metrov dlhý záhon s letničkami, ktorý organizátori nazvali Rozkvitnutá ulica. V závere podujatia kvety v ňom zasadené rozpredajú záujemcom.