Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Na radnici v Trnave bude prvý Trnavský včelársky festival

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Festival odštartuje celoslovenská odborná konferencia za účasti ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského.

Trnava 9. septembra (TASR) - Trnavský včelársky festival a konferencia Budúcnosť včely medonosnej v intenzívne poľnohospodársky využívanej krajine sa budú konať v piatok (11. 9.) a počas víkendu v Trnave na radnici. Podujatie deklaruje ambíciu stať sa platformou pre všetkých, ktorým na včelách záleží. Informuje o tom organizátor Základná organizácia Slovenského zväzu včelárov (ZO SZV) Trnava.

Festival odštartuje celoslovenská odborná konferencia za účasti ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského (OĽANO), vedcov Ústavu včelárstva Liptovský Hrádok, Výskumného ústavu živočíšnej výroby Nitra, zväzu včelárov i zástupcov ďalších inštitúcií.

Pre verejnosť v rámci popularizácie včelárstva budú od piatka do nedele (13. 9. ) pripravené prednášky o praktickom včelárstve, apiterapii, tiež workshopy o výrobe úľov a včelárskych pomôcok, medovníkov, o ekologickom včelárení a ďalšie, pre deti bude program v detskom kútiku.

V sobotu (12. 9.) otvoria na nádvorí radnice trhy, prihlásení sú predajcovia a vystavovatelia produktov, spojených s včelárstvom vrátane ochutnávky medoviny. Vstup na podujatie je voľný. Spoluorganizátorom podujatia je mesto Trnava.