Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Nadácia Dar získala z charitatívneho bazára v Trnave 600 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Turanovič

Nadácia vznikla v roku 2004 a pomáha v oblasti podpory mladých umeleckých, športových a iných talentov, podporuje starých, chorých, bezmocných občanov a občanov v núdzi.

Trnava 26. decembra (TASR) – Účet Nadácie Dar, ktorú zriadil a spravuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK), sa po tohtoročnom vianočnom charitatívnom bazáre obohatil o 600 eur. Vyzbierané peniaze boli podľa Jaroslava Vaceka z odboru komunikácie TTSK určené pre rodiny v núdzi.

Bazár, na ktorom sa dali za symbolickú sumu kúpiť odevy, hračky, veci do domácnosti, ale tiež posilniť sa kapustnicou, sa konal na nádvorí trnavského Divadla Jána Palárika.

Nadácia Dar vznikla v roku 2004 a pomáha v oblasti podpory mladých umeleckých, športových a iných talentov, podporuje starých, chorých, bezmocných občanov a občanov v núdzi a organizácie, zamerané na ich liečbu a starostlivosť o nich. Počas tohtoročnej jesene poskytla na nákup zdravotníckych pomôcok, na rehabilitáciu či nákup školských potrieb pre 44 žiadateľov sumu 10.400 eur. Príjmami nadácie sú dve percentá z daní fyzických i právnických osôb, výnosy v peňažnom ústave i jednorazové dary.