Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Trnavský kraj

Polícia žiada o pomoc. Pri vyšetrovaní dopravnej nehody pri Trnave

Na snímke havarované osobné auto Opel Tigra Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Pri dopravnej nehode utrpeli ťažké zranenia dvaja mladí muži.

Trnava 6. júna (TASR) - Polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa skončila ťažkými zraneniami dvoch 19-ročných mladíkov. Vodič z Trakovíc, okres Hlohovec, viedol v piatok (3.6.) okolo 17.30 h osobné auto Opel Tigra na ceste druhej triedy od Trnavy smerom na Špačince. K dopravnej nehode došlo tak, že mladý vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a všetkým okolnostiam, ktoré možno predvídať, opísala priebeh udalostí krajská hovorkyňa Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová s tým, že pri prejazde miernou ľavotočivou zákrutou vodič zišiel autom z cesty v smere jazdy a narazil do betónového plášťa vodného zdroja. V dôsledku nárazu auto vyletelo do vzduchu, následne sa niekoľkokrát prevrátilo, pričom skončilo na kolesách v poli, asi 80 m od vodného zdroja.

Pri dopravnej nehode obaja mladí muži utrpeli ťažké zranenia. Spolujazdca zo Špačiniec previezol vrtuľník leteckej záchrannej služby do nemocnice v Nitre, vodiča previezli do trnavskej nemocnice. Na vylúčenie prítomnosti alkoholu mu bola odobratá krv.

„Polícia žiada svedkov, ktorí dopravnú nehodu videli, aby sa prihlásili a pomohli tak jej čo najrýchlejšiemu objasneniu. Zároveň apelujeme na vodičov, aby na cestách dodržiavali predpisy. V mieste, kde došlo k nehode, je znížená rýchlosť z 90 na 70 km/h. Venovaním sa riadeniu, sledovaním dopravného značenia a dodržiavaním rýchlosti môže každý vodič prispieť k bezpečnosti na cestách a predísť tak zbytočným zraneniam nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky,“ zdôraznila hovorkyňa.

Kredatusová dodala, že zvlášť obozretne by sa na cestách mali správať mladí vodiči, ktorých skúsenosti nemusia byť dostatočné na to, aby zvládli kritické úseky a situácie.