Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Pre núdznych v Trnave vyhlásili zbierku Bicykel do každej rodiny

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Cieľom je podporiť voľnočasové a športové aktivity sociálne slabších rodín.

Trnava 14. júla (TASR) – Od 16. júla do konca mesiaca môžu prispieť Trnavčania svojimi nepoužívanými bicyklami do charitatívnej zbierky v prospech rodín, ktoré si ich nákup nemôžu dovoliť. Zbierku Bicykel do každej rodiny zastrešuje podľa hovorkyne mesta Veroniky Majtánovej samospráva v spolupráci s obchodným centrom na Ulici Ferka Urbánka a ďalšími partnermi. Pôvodne sa mala konať na jar, jej termín musel byť pre koronakrízu posunutý.

Mesto pomáha pri výbere rodín, ktorým budú bicykle venované. "V Trnave sa v núdzi nachádzajú desiatky rodín. Kto vlastní starší či nepoužívaný bicykel, kolobežku alebo trojkolku, môže ich venovať na tento účel. Bicykle sa k rodinám dostanú ešte počas letnej sezóny, revíziu a renováciu bicyklov do funkčného stavu zabezpečí partnerská spoločnosť," uviedla hovorkyňa.

Cieľom je podporiť voľnočasové a športové aktivity sociálne slabších rodín. "Pravidelný pohyb na čerstvom vzduchu prináša okrem pozitívnych účinkov na fyzickú i duševnú stránku cestu na vytváranie nových priateľstiev a stmeľovanie rodín. To býva nesmierne dôležité pre rodiny, ktoré sa nachádzajú v ťažkých životných situáciách," dodala Majtánová.