Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Ukrajinský klub v Trnave pokračuje júnovým stretnutím

Na archívnej snímke mestská veža v Trnave. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Neskorší program od 16.00 h bude pre rodiny s deťmi. S psychologičkou Halynou Handzilevskou sa ponoria do svojho rozprávkového sveta, ktorý im pomôže lepšie porozumieť ich zážitkom a skúsenostiam.

Trnava 6. júna (TASR) - V kultúrnom centre Malý Berlín v Trnave od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu organizujú pre odídencov každomesačné Ukrajinské kluby, ktoré spájajú ukrajinskú a lokálnu komunitu v meste a okolí. Júnový sa uskutoční v nedeľu (11. 6.), informovala o tom Petra Adamková z kultúrneho centra.

"Stále meníme koncept stretnutí podľa potrieb našich ukrajinských návštevníkov, nasledujúci bude rozdelený na tri časti," doplnila dramaturgička programu, na Slovensku žijúca Ukrajinka Anna Siedykh.

Najskôr o 13.00 h pozývajú na workshop analógovej fotografie s trnavskou fotografkou Emou Lančaričovou. Jej projekt Ramble je dlhodobým skúmaním mestského priestoru a jeho špecifických zátiší a zákutí. V preklade znamená bezcieľne blúdenie, prechádzanie sa, a tak bude workshop prebiehať. Cez hľadáčik fotoaparátu sa ukrajinskí návštevníci pokúsia zachytiť atmosféru Trnavy. "Určite bude zaujímavé zistiť, aké miesta a zátišia zachytia na fotografiách Ukrajinci a Ukrajinky," uviedla Siedykh.

Neskorší program od 16.00 h bude pre rodiny s deťmi. S psychologičkou Halynou Handzilevskou sa ponoria do svojho rozprávkového sveta, ktorý im pomôže lepšie porozumieť ich zážitkom a skúsenostiam. V tom istom čase si deti budú môcť s Tetianou Kyianytsou vymyslieť svoj komixový príbeh a pod jej vedením ho budú aj ilustrovať. Vznikne tak spoločná kniha plná príbehov. "O 18.00 h sa deň venovaný našim východným susedom zavŕši premietaním oceňovaného ukrajinského filmu Pamfir. Vstupné do klubu je bezplatné," dodala Siedykh.