Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

V Trnave budú dva víkendové workshopy pre začínajúcich hudobníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Halász

Na oba workshopy je vstup zadarmo. Kapacita je však obmedzená, preto je potrebné sa zaregistrovať na adrese workshop@malyberlin.sk.

Trnava 23. júna (TASR) - Dva workshopy pre mladé kapely, hudobníkov, DJ či producentov hudby pripravili v Trnave v dočasnom kultúrnom priestore Berliner. Venujú sa oblastiam tvorby, ktorých zvládnutie môže výrazne pomôcť pri rozbiehaní hudobnej kariéry.

V sobotu 27. júna sa od 10. hodiny uskutoční workshop Domáce nahrávanie s Pavlom Hubinákom, ktorý je známy vďaka práci v Rádiu_FM. V nedeľu 28. júna od 14. hodiny bude workshop Tvorba hudby v programe AbletonLive pod vedením Tomáša Farkaša, vysokoškolského pedagóga a hudobníka. Okrem základov práce s programom prakticky ukáže, ako prebieha tvorba slučiek, beatov, využívanie inštrumentov, efektov a hlavne vytváranie svojich vlastných.

Na oba workshopy je vstup zadarmo. Kapacita je však obmedzená, preto je potrebné sa zaregistrovať na adrese workshop@malyberlin.sk. Podujatie je súčasťou vzdelávacieho programu Publikum Pro, ktorý realizuje s finančnou podporou Nadácie Eset. Cieľom projektu je pomocou prednášok, workshopov a seminárov pomôcť kultúrnej a umeleckej scéne v Trnave rásť a napredovať.

Dočasný kultúrny priestor Berliner sa nachádza na Pekárskej 40, v bývalom dome Akadémie vzdelávania. Ide o projekt občianskeho združenia Publikum.sk, ktorý bude fungovať pokým sa neotvorí kultúrne centrum Malý Berlín. Informoval Michal Klembara z OZ Publikum.sk.