Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Trnavská nemocnica spustila veľkokapacitné testovanie na COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Na mieste sa nachádzajú tri kontajnery.

Trnava 17. septembra (TASR) - V areáli Fakultnej nemocnice (FN) v Trnave začalo vo štvrtok fungovať veľkokapacitné odberové miesto určené na testovanie na ochorenie COVID-19. Pracovisko sa nachádza oproti urgentnému príjmu na parkovisku pri Dohnányho ulici. Informovala o tom nemocnica na webovej stránke.

Na mieste sa nachádzajú tri kontajnery. "Vyšetrenie sa vykonáva pre držiteľov COVID passu. Prvý kontajner slúži na registráciu pacientov, pričom je potrebné mať so sebou COVID pass. Odbery sa realizujú v ďalších dvoch kontajneroch cez odberové okienka. Personál a ozbrojené zložky budú usmerňovať osoby, ktoré pôjdu na testovanie," uviedla nemocnica.

Odbery sa vykonávajú počas pracovných dní od 7.30 do 15.00 h a cez víkendy od 7.30 do 13.30 h. "Na odber na testovanie na ochorenie COVID-19 sa pacient objednáva prostredníctvom mobilnej aplikácie Moje ezdravie, cez internetovú stránku korona.gov.sk alebo prostredníctvom obvodného lekára či regionálneho úradu verejného zdravotníctva," doplnila nemocnica.