Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

V Západoslovenskom múzeu sprístupnili výstavu V. Bahnovej

Na snímke oratórium z bývalého klariského kláštora slúži ako stála expozícia v Západoslovenskom múzeu v Trnave vo štvrtok 5. januára 2017. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Výstavnú kolekciu, ktorú tvorí 129 fotografií a 49 výtvarných diel, si môžu návštevníci Západoslovenského múzea v Trnave prezrieť do 30. júna.

Trnava 26. mája (TASR) - Trnavské osvetové stredisko v spolupráci so Západoslovenským múzeom v Trnave sprístupnilo výstavu fotografií a výtvarných diel Veroniky Bahnovej. Autorská výstava je súčasťou projektu KreaTiviTa 2020, ktorého hlavným partnerom je Fond na podporu umenia.

Fotografická a výtvarná tvorba autorky sa prelína a dopĺňa. "Od začiatku sa v jej tvorbe prejavuje precítený, obrazovo a aj slovne vyjadrený vzťah k prírode. Darí sa jej rozprávať príbeh na jednom obrázku alebo v súbore a hľadať chvíle, ktoré môžu byť v každodennom živote mimoriadne, vtipné alebo absurdné. Fotografia a maľba je pre autorku spôsobom života a artterapiou," uviedol kurátor výstavy Peter Babka.

Ako doplnila autorka, objavuje skryté tvary a významy. "Zaostrujem a rozmazávam, aby som podstatu oddelila od pozadia. Narušujem zámerne celok a viem, že čo zvýrazním, je to, čo v danú chvíľu považujem za najdôležitejšie. Vytváram odraz toho, čo vidím práve ja," doplnila Bahnová.

Výstavnú kolekciu, ktorú tvorí 129 fotografií a 49 výtvarných diel, si môžu návštevníci Západoslovenského múzea v Trnave prezrieť do 30. júna.