Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trnavský kraj

Veľkonočné obrady v Trnave povedie arcibiskup Orosch

Ján Orosch Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Všetky obrady povedie trnavský arcibiskup.

Trnava 30. marca (TASR) - V centrálnom chráme Trnavskej arcidiecézy – Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Trnave sa budú opäť počas veľkonočných sviatkov slúžiť viaceré bohoslužby. Prvá - omša svätenia olejov Missa Chrismatis bude na Zelený štvrtok (2. apríla) dopoludnia, v rámci ktorej kňazi arcidiecézy každoročne obnovujú svoje sľuby a budú posvätené oleje, ktoré počas roka používajú duchovní pri vysluhovaní sviatostí. Hlavným celebrantom bude trnavský arcibiskup Ján Orosch.

Vo štvrtok sa o 17.30 hodine bude konať aj ďalšia omša, a to na pamiatku Pánovej večere. Katedrála po jej skončení zostane otvorená až do 20. hodiny na modlitbu, ktorá je účasťou na utrpení Krista v Getsemanskej záhrade. V piatok (3. apríla) sa uskutočnia od 15. hodiny obrady Veľkého piatka, na Bielu sobotu (4. apríla) sa slávenie obradov Veľkonočnej vigílie začne o 19.30 hodine. Všetky obrady povedie trnavský arcibiskup.

Generálny vikár Trnavskej arcidiecézy Ján Pavčír bude celebrovať omšu na Veľkonočnú nedeľu (5. apríla) o 9.30 hodine, arcibiskup nasledujúcu slávnostnú o 11.30 hodine. Na Veľkonočný pondelok (6. apríla) bude celebrovať bohoslužbu o 9.30 h Ján Pavčír, o 11.30 h vicerektor katedrály Ján Vido.