Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Trnava vyzýva obyvateľov, aby nahlasovali výskyt potkanov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Pre premnoženie potkanov sa mestská samospráva v Trnave rozhodla zintenzívniť jarnú deratizáciu, ktorá sa pravidelne uskutočňuje v tomto období.

Trnava 19. mája (TASR) – Pre premnoženie potkanov sa mestská samospráva v Trnave rozhodla zintenzívniť jarnú deratizáciu, ktorá sa pravidelne uskutočňuje v tomto období. Z tohto dôvodu sa obracia na obyvateľov mesta, aby aktívne spolupracovali v ohlasovaní zvýšeného výskytu hlodavcov nielen pri kontajnerových stojiskách, ale aj na plochách verejnej zelene.

" Príznakom ich výskytu sú napríklad viditeľné diery v trávnikoch či v blízkosti kanalizačných otvorov. Napriek tomu, že deratizácia sa uskutočňuje opakovane v dvojtýždňovom intervale, môže sa stať, že časť populácie škodcov prežije. Preto, ak pozorujú vo svojej lokalite zvýšený výskyt hlodavcov, mali by sa obrátiť mailom na adresu tatiana.almasiova@trnava.sk alebo peter.zbynovsky@trnava.sk alebo zavolať na telefónne čísla 033 32 36 106 a 033 32 36 103," informovala Jana Gmitterová z referátu komunikácie na Mestskom úrade v Trnave.