Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

V Trnave zadržali dílera marihuany, prechovával aj zbraň a strelivo

U 40-ročného dílera marihuany z Trnavy našla polícia v jeho aute Mitsubishi Pajero dve vrecká s takmer 300 g konope, vykonala aj ďalšie domové prehliadky. Foto: TASR - KR PZ Trnava

Držanie zbrane a streliva polícia preveruje ako nedovolené ozbrojovanie.

Trnava 3. februára (TASR) – U 40-ročného dílera marihuany z Trnavy našla polícia počas zásahu na Východnej ulici v Trnave v jeho aute Mitsubishi Pajero dve vrecká s takmer 300 g konope. Z rastliny by sa dalo vyrobiť asi 600 dávok v hodnote 2970 eur. Vyšetrovateľ ho vzápätí obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Polícia vykonala aj ďalšie domové prehliadky v jeho byte a v chate a ďalšie dve prehliadky nebytových priestorov. V chate prechovával ďalších 5 vrecúšok s konope za 30 eur, zbraň a strelivo, ktoré policajti zaistili. Držanie zbrane a streliva polícia preveruje ako nedovolené ozbrojovanie.

"Vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby, recidivistu, ktorý bol v čase zadržania v podmienke za drogovú trestnú činnosť, policajti eskortovali do výkonu väzby. Za prechovávanie a distribúciu drog mu hrozí strata slobody na 10 až 15 rokov," informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.