Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Peniaze od vlády dá trnavská nemocnica na opravu kliník a parkovisko

Na snímke vchod do Fakultnej nemocnice Trnava v stredu 13. mája 2015. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Minister Čislák dodal, že Trnava patrí k nemocniciam, ktoré hospodária dobre.

Trnava 13. mája (TASR) – Na rekonštrukciu vonkajších a vnútorných priestorov internej, detskej, infekčnej a onkologickej kliniky, psychiatrického oddelenia a detského sanatória, na dobudovanie parkoviska pre pacientov, výstavbu výťahov a nákup lôžok použije Fakultná nemocnica (FN) Trnava 1,789 milióna eur, ktoré jej dnes vyčlenila vláda SR na výjazdovom zasadnutí v trnavskom regióne.

"Som veľmi rád, že sme z kapitálových výdavkov schválili prostriedky pre trnavskú nemocnicu," povedal minister zdravotníctva Viliam Čislák (nominant Smeru-SD), ktorý zdravotnícke zariadenie po skončení rokovania vládneho kabinetu v Špačinciach navštívil. Podľa povereného riaditeľa Martina Neštického čiastka pomôže vo veľkej miere zlepšiť podmienky na pracoviskách, kde sa zvýši úroveň poskytovanej zdravotnej starostlivosti a tiež komfort pacientov a návštevníkov. "Najakútnejším je vybudovanie parkoviska," dodal Neštický. FN podľa jeho slov zaznamenáva v poslednom období veľký rozvoj poskytovania zdravotnej služby aj pre okolité okresy, čo znamená aj prísun motorizovaných pacientov. Prostriedky vo výške zhruba 140.000 eur na tento účel už FN mala vyčlenené, ale použila ich na uhradenie dlhu voči Sociálnej poisťovni. "Prioritou okrem toho je ale aj detská a interná klinika," povedal Neštický s tým, že zamestnancov správa o pridelení kapitálových výdavkov veľmi potešila.



Minister Čislák dodal, že Trnava patrí k nemocniciam, ktoré hospodária dobre. "U nich zaznamenávame stále zlepšenie," povedal. Vlani FN hospodárila podľa Neštického so stratou 600.00 eur, v prvom štvrťroku 2015 mala stratu 450.00 eur. "Ale aktívne rokujeme s poisťovňami o doplnení a doplatkoch za mzdy lekárov, ktoré z toho tvoria značnú čiastku. Inak sa stretávame s bežnými problémami," dodal riaditeľ.