Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Muž v obci Zavar najskôr privolal policajtov, potom ich napadol

Ilustračné foto Foto: TASR

Mužova priateľka, ktorá bránila vo vykonaní služobného zákroku, je riešená za neuposlúchnutie výzvy policajta v priestupkovom konaní.

Trnava 8. apríla (TASR) Z útoku na verejného činiteľa je obvinený 20-ročný muž z okresu Zlaté Moravce za to, že na Veľkonočný pondelok (6.4.) zaútočil v obci Zavar pri Trnave nožmi na policajtov. Útočník si privolal políciu sám, nakoľko podľa jeho slov napadol svoju priateľku. Na zakročujúcich policajtov ale zaútočil dvoma kuchynskými nožmi, pričom jedného z nich zasiahol do holene a spôsobil mu bodnú ranu.

Útoky a vyčíňanie páchateľa pokračovali aj na voľnom priestranstve pred bytovkou na sídlisku Poronda. "Privolané posily príslušníkov pohotovostnej motorizovanej jednotky použili na odvrátenie útoku páchateľa varovný výstrel do vzduchu a následne ho spacifikovali. Pri zákroku kládol aktívny odpor, pričom zranil ďalších dvoch policajtov. Tí utrpeli ľahšie zranenia. Muža následne predviedli na policajný útvar, kde ho zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Zároveň vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie. Ak ho súd uzná vinným, hrozí mu odňatie slobody na 3 až 8 rokov," informovala dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Mužova priateľka, ktorá bránila vo vykonaní služobného zákroku, je riešená za neuposlúchnutie výzvy policajta v priestupkovom konaní. Obaja mladí ľudia boli pod vplyvom alkoholu, mužovi odobrali biologický materiál na zistenie iných toxických látok.