Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Trnavský kraj

Trnavská Baterkáreň pripravila aktivity pre cudzincov v meste

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Každý z programov je podľa organizátorov zároveň neformálnou príležitosťou zoznámiť sa s ďalšími ľuďmi z iných krajín, ktorí sa rozhodli žiť v Trnave.

Trnava 8. apríla (TASR) - Trnavské vzdelávacie enviro a reuse centrum Baterkáreň v spolupráci s mestským integračným centrom ConnecTT spúšťa od apríla sériu podujatí pre cudzincov žijúcich v meste. Informovalo o tom centrum.

"Po úspešných minuloročných jazykových kaviarňach sa v Baterkárni budú konať aj ďalšie komunitné podujatia, ktoré sú súčasťou bohatého integračného programu určeného nielen pre cudzincov, ale aj pre domácich obyvateľov," uviedla Katarína Boháčková z centra.

Fungovať bude jazyková kaviareň Language café, ktorej cieľom je neformálna konverzácia v angličtine, prípadne v inom jazyku. Na podujatí Cultural Night - Kultúrna noc zase priblížia publiku cudzinci žijúci v Trnave svoje tradície, zvyky a svoju domácu kuchyňu. Milovníci cestopisov si v Cestovateľskom kine môžu prísť vychutnať komentované premietanie videí a fotografií zo vzdialenejších krajín.

"Socio-kultúrny workshop To je také slovenské, určený pre ľudí z Ukrajiny, pomôže porozumieť slovenskému, ale aj trnavskému prostrediu a správaniu domácich obyvateľov," doplnila Boháčková. Pripravené sú tiež kreatívne stretnutia a workshopy. Každý z programov je podľa organizátorov zároveň neformálnou príležitosťou zoznámiť sa s ďalšími ľuďmi z iných krajín, ktorí sa rozhodli žiť v Trnave.