Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Trnavská nemocnica pripravila DOD pre absolventov zdravotníckych škôl

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Adriana Hudecová

Záujemcovia sa na začiatku zaregistrujú v Pavilóne chirurgických disciplín.

Trnava 31. mája (TASR) - Absolventom stredných a vysokých škôl so zdravotníckym zameraním i všetkým záujemcom o prácu sa predstaví Fakultná nemocnica Trnava (FN) počas Dňa otvorených dverí (DOD). V stredu 7. júna sa im budú na jednotlivých oddeleniach venovať lekári a sestry, ktorí ich oboznámia s pracoviskami. Informoval o tom hovorca FN Matej Martovič.

"Budú sa môcť bližšie zoznámiť s prácou v nemocnici, budú sa môcť spýtať na to, čo ich v rámci jednotlivých oddelení a kliník zaujíma," uviedol. FN Trnava patrí medzi najväčších zamestnávateľov a je najväčším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v Trnavskom samosprávnom kraji. Na 641 lôžkach lieči viac ako 20.000 pacientov ročne. DOD začne od 10.00 h, postupne sa prehliadka dotkne chirurgickej kliniky, gastroenterologického oddelenia, onkologickej kliniky, fyziatricko-rehabilitačného oddelenia, kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny a rádiologickej kliniky.

"Možno naši budúci lekári, sestry, sanitári či fyzioterapeuti môžu prejsť všetky oddelenia, ktoré sú uvedené vyššie alebo iba na konkrétne oddelenie, ktoré ich zaujíma," doplnil hovorca. Záujemcovia sa na začiatku zaregistrujú v Pavilóne chirurgických disciplín.