Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Trnavská nemocnica reprofilovala kvôli COVID-19 ďalšie lôžka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Celkový počet sa tak zvýšil na 134, informuje nemocnica.

Trnava 19. októbra (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici (FN) Trnava je aktuálne hospitalizovaných 25 pacientov s ochorením COVID-19, z nich siedmi potrebujú pľúcnu ventiláciu. Zároveň bolo v zariadení pozitívne testovaných päť lekárov, sedem zdravotných sestier, dvaja sanitári a ďalší dvaja zamestnanci zo zdravotníckeho personálu. Informoval o tom referent pre vzťahy s verejnosťou Matej Martovič.

Ďalší piati pacienti sú hospitalizovaní s podozrením na ochorenie COVID-19. "FN v uplynulých dňoch reprofilovala ďalšie lôžka pre pacientov s COVID-19. Celkový počet sa tak zvýšil na 134. Vyčlenili sme 38 lôžok na klinike infektológie, 86 lôžok sme reprofilovali na iných oddeleniach a 10 lôžok máme na klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny," uviedol Martovič. Dodal, že v prípade potreby vie zariadenie kapacitu lôžok pre pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19 rozšíriť na 200. Vo FN Trnava je k celkovo 53 kusov umelej pľúcnej ventilácie.

V zariadení platí zákaz návštev. Nemocnica zabezpečuje operačné výkony pre akútne stavy. Sprevádzajúca osoba pri pôrode je povolená, avšak musí žiť v rovnakej domácnosti s rodičkou.

FN má na 31 pracoviskách 641 lôžok a zamestnaných 1285 zamestnancov.