Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Trnavský arcibiskup vyjadril ľútosť nad tragédiou gymnazistov

Sviečky a kytice kvetov prinášajú pred školu spolužiaci mŕtvych žiakov, ktorí 6. júna 2014 popoludní tragicky zahynuli v autobuse vracajúcom sa zo školskej exkurzie. Na budove Športového gymnázia v Trnave vyvesili čiernu zástavu. Štyria ľudia prišli o život pri dopravnej nehode autobusu, ktorá sa stala dnes na 73. kilometri diaľnice D1 v smere z Piešťan do Trnavy. Foto: TASR/Jozef Polešenský

Veľkú bolesť rodičov, príbuzných a priateľov prežíva trnavský arcibiskup spolu s nimi.

Trnava 7. júna (TASR) – Trnavský arcibiskup Ján Orosch vyjadril ľútosť nad tragédiou a sústrasť nad smrťou študentiek Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave.

"Pred niekoľkými hodinami som sa vrátil zo svätej omše. Celebroval som ju v františkánskom kostole preplnenom mladými ľuďmi, ktorí pricestovali do Trnavy z celého Slovenska na hudobný festival Lumen. Modlil som sa za nich a prosil som Pána Boha, aby ich viedol po ceste spásy. Spolu sme sa zamýšľali aj nad zmyslom života mladého človeka, nad tým, ako tento veľký Boží dar čo najlepšie využiť pre dobro Cirkvi a rozkvet našej drahej vlasti. Možno, že sa niektorí z prítomných pozastavili nad mojimi slovami, keď som poukázal aj na potrebu myslieť na konečné stretnutie s naším Pánom... A tu zrazu prichádza smutná správa o tragédii. Stačí tak málo a ocitáme sa pred realitou smrti," uviedol Orosch vo svojom vyhlásení, ktoré poskytol hovorca Arcibiskupského úradu v Trnave Dušan Kolenčík.

Veľkú bolesť rodičov, príbuzných a priateľov prežíva trnavský arcibiskup spolu s nimi. "Modlím sa za vás s nádejou na radostné stretnutie s najdrahšími v dome Otca a žehnám vám," uviedol Orosch.