Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Trnavský kraj schválil rozdelenie financií z dotačných schém

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

V rámci podpory aktivít organizácií, pôsobiacich na území kraja, poslanci schválili 314 z 491 predložených žiadostí v celkovom objeme 450.000 eur.

Trnava 19. mája (TASR) – O rozdelení finančných prostriedkov z dotačných schém pre rozvoj organizácií, obcí a miest a na regionálny rozvoj v celkovom objeme 1,1 milióna eur rozhodlo pre nasledujúce obdobie zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na svojom stredajšom zasadnutí (17. 5.).

V rámci podpory aktivít organizácií, pôsobiacich na území kraja, poslanci schválili 314 z 491 predložených žiadostí v celkovom objeme 450.000 eur. TTSK na dotácie pre obce a mestá zo svojho rozpočtu vyčlenil 150.000 eur, poslanci schválili 140 z 203 predložených žiadostí. Sumu 500.000 eur vyčlenil na poskytnutie dotácií v rámci výzvy Podpora regionálneho rozvoja TTSK, pričom hodnotiaca komisia hodnotila celkovo 76 žiadostí a finančne podporí až 34 z nich.

Dotácie sú rozdelené proporčne do všetkých siedmich okresov TTSK. V oblasti podpory pre obce v okruhoch kultúra, šport, sociálne veci, životné prostredie, zdravotníctvo sú napríklad 34. Záhorácky maratón, Retro gastro festival vo Vozokanoch, vybavenie denného stacionára pomôckami v Moravanoch nad Váhom, výsadba zelene v extraviláne Dolnej Krupej, Sereď v pohybe, Festival jahôd v Jahodnej, doplnenie mobilnej zelene na námestí v Hlohovci či Vranofest v Hradišti pod Vrátnom a desiatky ďalších.