Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Poslanci trnavského samosprávneho kraja odobrili predaj školského pôdy

Predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Taktiež schválili aj dohodu o spolupráci s Taiwanom.

Trnava 11. mája (TASR) – Zmena rozpočtu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), informácia o daňových príjmoch a o aktuálnej výške dlhu a ďalšie body boli súčasťou programu stredajšej schôdze krajského zastupiteľstva v Trnave. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič. Poslancov do konca volebného obdobia čaká už len júnová a septembrová schôdza.

Poslanci sa na rokovaní zaoberali výsledkom ponukového konania na prevod vlastníctva pozemku bývalého Školského hospodárstva v Piešťanoch. Po zrušení školy odklepli predaj s výmerou 3552 štvorcových metrov (m2) za 188.304 eur súkromnému záujemcovi. Výška podľa znaleckého posudku bola stanovená na najmenej 143.000 eur, čo ponuka prevýšila o 32 percent. Schválili tiež kúpu pozemku v katastrálnom území Dobrá Voda za viac ako 4000 eur od obce. V lokalite má TTSK záujem prebudovať bývalý objekt školy v prírode na zariadenie sociálnej starostlivosti.

V programe zasadnutia bolo aj schválenie Stratégie rozvoja cyklotrás a cyklodopravy a informácia o Štúdii rozvoja cyklistickej dopravy v TTSK a o projektových zámeroch TTSK a organizácií v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti.

Úrad TTSK poslaneckému zboru predložil na schválenie návrh Dohody o spolupráci medzi TTSK a regiónom Yilan na Taiwane, ktorý sa týka podpory obojstranne výhodnej kooperácie. Počíta so vzájomnou výmenou informácií a názorov na témy medzinárodných vzťahov, spoločenského a ekonomického rozvoja, medzinárodnej spolupráce a iných tém spoločenského záujmu, tiež spolupráce v oblasti rozvoja paradiplomatických vzťahov, kultúry, cestovného ruchu, sociálnych vecí, ekonomiky a podnikania, vzdelávania a výskumu, dopravy a ďalších oblastí. „Jednou z plánovaných spoločných aktivít je osadenie pamätníka Mórica Beňovského, pripomínajúceho jeho cestu na Taiwane,“ uviedol Viskupič.